חמישי, 06 פברואר 2020 14:38

קבלו את כלת התנ"ך החדשה שלנו - ארבל דורה

השבוע התקיים שלב הגמר של חידון התנ"ך במועצה, בהנחיית אבשלום קור ובניהולו של חתן התנ״ך העולמי יואב שלוסברג החידון והחוויה

החידון הוא ארוע השיא לסיכום פעילות חקר המסורת, התנ״ך והכרת הארץ בבתי הספר היסודיים שלנו במועצה. תכנית החידון נולדה מתוך הרצון לעודד את לימודי ספר התנ"ך ולהעמיק את העניין של התלמידים בספר הספרים ובתרבות ישראל. לשלב הגמר של החידון עלו 14 תלמידות ותלמידי כיתות ו׳ מבתי הספר שלנו, לא לפני שערכו סיור בעמק האלה בעקבות הגיבורים דוד ושמשון ושאלת המנהיגות בעיתות מצוקה ״במקום שאין איש השתדל להיות איש".

ראש המועצה, אושרת גני גונן, בירכה את משתתפי הגמר: ״חידון התנ"ך מפגין את הקשר האיתן של הדור הצעיר לספר הספרים של העם היהודי, ערש זהותנו ותרבותנו. אין דבר המאחד אותנו יותר מהתנ"ך, הוא בלב כל אחד מאיתנו, הוא הכח שהחזיר אותנו לארצנו, וכל אחד יונק ממנו משמעות והיקשים לחייו בהווה, איש איש בדרכו. התלמידים הקדישו מאמצים ניכרים לשפור את ידיעותיהם, ממשיכים את שושלת הדורות שכולם נשאו את עינהם לספר. ברכות חמות לזוכים ולכל המשתתפים.״

בשלב "השאלה הזהה" שאלה נני רייזברג, מנהלת אגף החינוך, את המתמודדים שאלה שעסקה בפסוקים הנעים סביב המילים ״ראש״, ״ראשון" וצירופיהם.

"המתמודדים הפגינו ידע ובקיאות מרשימים ובכך אפשר לראות בכל אחד מהם מנצח!״ סיכמה קלרה נדיר מנהלת מח' החינוך היסודי.

תודה ליניב כרם ולתלמידי המגמה למוסיקה בבית חינוך ירקון. תודה לשופטים; אשר בן עטיה, איתן עוזר ויואב שלוסברג חתן התנ"ך העולמי.

והזוכים:
מקום ראשון - ארבל דורה מבית חינוך יחדיו
מקום שני - אופק ברמלי מאהרונוביץ'
מקום שלישי - מור יצחק מבית חינוך מתן.

כל הכבוד!

לקטע וידאו קצר

מצ״ב מבחר תמונות מהחידון:

ozio_gallery_jgallery