שני, 07 אוקטובר 2019 11:15

אלימות בין בני זוג - נורות אזהרה וטיפול

אלימות בין בני זוג - נורות אזהרה וטיפול אלימות בין בני זוג - נורות אזהרה וטיפול

בסוף השבוע האחרון נרצחה אישה נוספת על ידי בן זוגה (לכאורה). מיכל סלה ז"ל, אם לתינוקת בת 8 חודשים ועובדת סוציאלית במקצועה, בת למשפחה תומכת וחזקה.

בדף הפייסבוק של מיכל אפשר לראות תמונות של משפחה יפה, מלאה באהבה ואושר. בכל ידיעה תקשורתית שדנה בטרגדיה נאמר כי מדובר בזוג נורמטיבי, אבל מתחת לפני השטח הדברים נראים אחרת.

אלימות בין בני זוג היא עבירה על החוק.  היא חוצת מגזרים, מצב סוציואקונומי, עדות, דתות ומגדר. ניתן לטפל בה על ידי העלאת מודעות, פניה לגורמי אכיפה-משטרה ובתי משפט וטיפול בפוגעים ובקורבנות.

ניתן לזהות דפוסי התנהגות בעייתיים שמהווים נורות אזהרה מפני זוגיות אלימה, כבר בשלב התחלת הקשר הזוגי. ככל שהזיהוי מוקדם יותר, ניתן יהיה למנוע חיים במעגל האלימות ותוצאות בלתי הפיכות, הפוגעות בנפשו ובגופו של הקורבן עד פגיעה פיזית קשות, פוסט טראומה  ואף רצח.

ישנם מס' מאפיינים בולטים ביחסים זוגיים שמדליקים נורה אדומה:

• את\ה מרגיש\ה שבן זוגך מנסה לשנות אותך, לשלוט בך, אינו מרוצה מהתנהגותך ומאד ביקורתי כלפיך
  • בו\בת הזוג מקנא\ת לך באופן מוגזם, מגיב בתוקפנות על דיבור עם אנשים אחרים, מבטים וכו'
  • בן\בת הזוג מנסה להרחיק אותך מבני משפחה ומחברים ולהסית אותך נגדם
  • בן\בת הזוג מחליט\ה עבורך מה טוב לך, מה ללבוש, איך להתאפר, עם מי לדבר
  • בן\בת הזוג פועל\ת באלימות מילולית, פיזית, שבירת חפצים, צעקות
  • אחרי הפעלת אלימות באה התנצלות והבטחה שזה לא יקרה יותר
  • את\ה חש\ה פחד מבן\בת הזוג
  • בן\בת הזוג מאשים אותך בכל דבר רע שקורה לו
  • בן\בת הזוג חושד תדירות כי את\ה בוגד בו
  • בן\בת הזוג סובל ממצבי רוח קיצוניים המשתנים במהירות
  • בן\בת הזוג מאיימים כי אם תעזוב\תעזבי אותו הוא יפגע בעצמו או בך

אם אתם חווים אחד או יותר מסימנים אלו, אנא פנו אלינו לייעוץ והכוונה.

האגף לשירותים חברתיים בדרום השרון 03-9000580