שני, 06 ינואר 2014 10:31

דרך העבודה החינוכית-טיפולית

תקופת הגיל הרך (לידה עד שלוש שנים) הינה שלב התפתחותי בו מלמדים ומניחים את אבני היסוד בתחומי ההתפתחות השונים לקראת חיים בוגרים ומלאים.

הגישה החינוכית בה פועלים במרכזי החינוך הינה גישה תואמת התפתחות (DAP), בה כל ילד וילדה נתפשים כיחידים פעילים, אוטונומיים ובעלי צרכים ייחודים המשתנים עם הגדילה וההתפתחות.

לאורך היום הילד נע בין החוויה האישית של היותו ייחודי לבין הקבוצה והסביבה בה הוא נמצא. המטפלת-מחנכת בונה ומקיימת סביבה בטוחה על מנת שכל ילד יוכל לפעול מתוך הרגשת ביטחון בסביבה ובעצמו.

פעילות הלמידה מתקיימת בקבוצות קטנות המחולקות על פי יכולות/משימות/גיל עם מטפלת- מחנכת מתווכת. לאורך היום הילדים מתנסים, חוקרים, פועלים וחווים את העולם בחמשת החושים. המטפלת-מחנכת, מאתגרת ומפעילה את הילדים בצורה חווייתית ומגוונת תוך שימוש באמצעי הוראה שונים (סיפור, תנועה, חשיפה לחומרים, משחק ועוד).

דרך עבודה זו, המשלבת תשומת לב אישית באוריינטציה כוללת, מאפשרת לילדים לבנות יסודות איתנים של יכולות רגשיות, חברתיות, שפתיות, מוטוריות וקוגניטיביות שיתרמו להתפתחותם של הילדים. בהתאם לכך, הקו המנחה של תוכנית הלימודים השנתית הינה על מיומנויות ויכולות אשר אנו רוצים לפתח ולשכלל אצל הילד. יחידות ההוראה השונות מותאמות לפי רמת הילדים והצרכים, ומשתנות בהתאם להתפתחותם ולהתקדמותם לאורך השנה.