שני, 04 נובמבר 2019 10:00

סיכום שבועי (27/10-2/11) של ראש המועצה

תושבות ותושבים יקרים,

שמחה לשתף אתכם באירועים המרכזיים שהתקיימו בשבוע החולף  (27/10-2/11)

ושנזכה לשבוע חדש מלא בעשייה ופעילות עבור הבית שלנו.

שלכם, אושרת.

נפתחה שנת הלימודים האקדמית

בתחילת השבוע נפתחה שנת הלימודים האקדמית ולראשונה הכרזנו כי המועצה תעניק באמצעות מרכז הצעירים ובשיתוף עם מפעל הפיס מלגות של 10,000 ₪ לסטודנטים תושבי המועצה, על התנדבות במסגרות שונות בקהילה.

אירחנו את הכנס הארצי של  'סורגות קהילה'

סורגות קהילה

200 ממשתתפות המיזם העולמי 'סורגות קהילה' התארחו כאן במועצה לכינוס העונתי, באירוע מרגש בהובלת האגף לשירותים חברתיים. פגשנו נשים מ-60 רשויות מרחבי הארץ, יהודיות, נוצריות, מוסלמיות ודרוזיות, שמובילות כולן קבוצות סריגה קהילתיות שפועלות עם אוכלוסיות מגוונות, ביניהן מרותקי בית, בני נוער בסיכון, אנשים עם ובלי מוגבלויות, מאושפזים בבתי חולים, ילדים וקשישים, במטרה לבנות ולחזק קהילות בישראל.

המשכנו במאבק נגד פעילות הועדות הגיאוגרפיות

הגענו לירושלים למשרד הפנים יחד עם  יור מרכז המועצות האזוריות וראשי מועצות ונפגשנו עם הממונים על הוועדות הגאוגרפיות, כחלק מהמאמצים שלנו לשמור על השטחים החקלאים והירוקים במרחב הכפרי ולהתנגד לסיפוח השטחים לערים השכנות

קיימנו סדנה למנהלי ולמנהלות בתי הספר במועצה

הסדנה עסקה בנושא אקלים חינוכי חברתי בית ספרי, במטרה ליצור ולקדם אקלים מיטבי, של מוגנות ורווחה נפשית עבור ילדינו תוך התייחסות לאתגרי העתיד.

מטפלים בבעיית הפקקים

מטפלים בבעיית הפקקים בדרום השרון

הפקקים הם מכת מדינה ואזורנו סובל מהם רבות. קיימים פתרונות מתוכננים לטווח הארוך ואנו נאבקים כדי לקדם אותם מול משרד התחבורה, ומנסים למצוא פתרונות גם אם זמניים וקצרי טווח במידת האפשר. יחד עם ראש מועצת כפר ברא, מפקד תחנת משטרת כפר קאסם, ראשי ועדים וחברי מליאה הגענו באחד הבקרים לכיכר גוש חורשים, כדי לבחון פתרונות שיתנו מענה למצוקת עומסי התנועה בכביש. הסיור הסתכם במספר החלטות שמקודמות למטרת הקלה מיידית של הפקקים, תוך מדידת השפעתן. בשבועות הקרובים נבצע סיורים דומים בכבישים נוספים ועמוסים במועצה. תואמה פגישה עם שר התחבורה לתחילת דצמבר וסיור עם סמנכ"ל התשתיות במשרד התחבורה בסוף נובמבר.

נפגשנו עם יו"ר קק"ל

אושרת גני גונן עם דני עטר

קיימנו פגישת עבודה עם יו"ר קק"ל דני עטר במטרה לקדם נושאים לרווחת התושבים, ביניהם פיתוח שבילי אופניים אזוריים ופיתוח אטרקציות ביערות ובחניוני קק"ל באזור.

שומרים על המרחב הכפרי

במסגרת גיוס ח"כים לתמיכה במאבקנו לשמירה על הצביון הכפרי ונגד פגיעה בשטחים הירוקים והחקלאיים, אירחנו הפעם את חברי סיעת העבודה-גשר. חברי הכנסת הקשיבו לסקירה של ראש המועצה בנוגע לאיומים איתם מתמודדת המועצה והמאבק לשמירת צביונה הכפרי חקלאי של המוצעה אל מול הותמ"לים והוועדות הגיאוגרפיות. דנו עמם באיומים של תחנת הכוח שמתוכננת לקום ובמאבק נגד הקמתה. לאחר מכן ביקרו חברי הכנסת בבית הספר הדו לשוני הערבי יהודי בבית ברל, מוסד חינוכי ייחודי שקם במועצה, ונפגשו עם תלמידי כיתות א'- יהודים וערבים תושבי המועצה ורשויות שכנות.

בסיום הביקור עידכן יו״ר העבודה את ראש המועצה כי מפלגת העבודה החליטה לדרוש את ביטול הקמת תחנת הכוח במסגרת ההסכמים הקואליציוניים להקמת ממשלה

בקרוב תארח המועצה חברי סיעות ממפלגות נוספות.

מחזקים את הקשרים עם העיר התאומה אמנדיגן מגרמניה

משלחת נוער מאמנדיגן בביקור בדרום השרון

14 תלמידי תיכון מהעיר אמנדיגן בגרמניה, עיר תאומה של המועצה, הגיעו למשלחת בישראל במסגרתה יבלו מספר ימים במועצה ויתארחו אצל בני נוער מהמושב ירחיב. קיבלנו את פניהם במועצה, כחלק מהידוק הקשר המשמעותי בין שתי הרשויות.

ציינו את חודש המודעות לסרטן השד בהרצאה של קרין אהרון

חודש המודעות לסרטן השד

בשעות הערב התכנסנו עם תושבים ותושבות שבאו לשמוע את ההרצאה המרגשת והחשובה של קרין אהרון 'גנים טובים', ששיתפה על ההתמודדות שלה עם מחלתה של אמה ועם הידיעה על סיכון גבוה לחלות בסרטן. בהזדמנות זו נזכיר לכולכן- גילוי מוקדם מציל חיים! אם טרם עשיתן את זה, לכו להיבדק אצל רופא מומחה ודאגו שהקרובות לכן עושות זאת גם.

כנס ארצי לנבחרות ציבור

חברות מליאה ממועצות אזוריות ברחבי הארץ נפגשו בכנס נבחרות הציבור אותו יזמה עמותת כ"ן לקידום מנהיגות נשים, למלאת שנה לבחירתן כנבחרות ציבור. במהלך הכנס העברתי מושב לחברות מליאה ממועצות אזוריות שונות בו דנו בכלים לניהול ותפקוד אפקטיבי.

טיול פתיחת שנה וטקס פתיחת שנת פעילות של תנועות הנוער בדרום השרון-  שיא של 3,000 חניכים

טיול פתיחת שנה וטקס פתיחת שנת פעילות של תנועות הנוער בדרום השרון

בשבת התקיימו טיולי פתיחת שנת הפעילות התנועתית. חניכי תנועת האיחוד החקלאי כיתות ד'- י"ב טיילו בימי שישי ושבת באזור לטרון וחניכי התנועה החדשה טיילו בירקון בסיום הטיולים, התקיים טקס מרשים תחת הכותרת "נאבקים בתחנות הכוח". כולם היו שם: נאמני נוער, ועדות הנוער, מדריכים, הורים וחניכים. קיבלנו את חניכי כיתות ד' שמצטרפים לתנועות והודינו לחניכי כיתות י"ב שזוהי שנתם האחרונה בתנועה ונקווה להיפגש איתם שנה הבאה כגרעינרים.